Ondernemen met aandacht voor het milieu en de toekomst!

Een goed én betaalbaar product

Bij The Gift streven we naar goede én betaalbare producten. Dit begint al bij de
eerste ideeën voor een nieuwe collectie. Wat zijn de trends? Zijn er duurzame
of gerecyclede materialen mogelijk voor dit product? Op welke manier
kunnen wij het product duurzaam verpakken? En niet te vergeten: werkt de
fabriek volgens de strikte voorwaarden van het BSCI?

Van de samples tot de eerste levering, het transport gaat uiterst efficiënt. Orders vanuit verschillende fabrieken in het Verre Oosten worden verzameld en gaan in volle containers naar Europa. Zo komen wij tot een goed en betaalbaar product, voor iedere schakel in de bedrijfskolom. 

Duurzame ontwikkelingsdoelen

In 2021 hebben wij onze bedrijfsprocessen op het gebied van productontwikkeling, verkoop en transport kritisch onder de loep genomen. Op basis van de UN Sustainable Development Goals zijn doelen opgesteld om de komende jaren nóg duurzamer te worden. Deze doelen zijn verwerkt in de Code of Conduct ‘Een goed en betaalbaar product’

Green Transport

Inventive Products

Future Proof

Team & Workers

Bij ons weet u zeker dat u een verantwoord product in handen heeft

Met de certificaten van GRS

In oktober 2022 heeft The Gift na een uitgebreide audit op het gebied van bedrijfs- en inkoopprocessen het GRS certificaat behaald. Het Global Recycle Standard (GRS) certificaat is een wereldwijd erkende certificering voor producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Het certificaat garandeert dat een product is gemaakt
met een bepaald percentage gerecycled materiaal en dat de productie ervan voldoet aan specifieke sociale, milieu- en technische eisen.

Het doel voor de komende jaren is om zoveel mogelijk producten van een certificaat te voorzien. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ook in onze directe omgeving een positieve impact

Naast duurzaam ondernemen op wereldwijde schaal, zetten wij ons ook actief in voor onze directe omgeving. We werken samen met leerwerkbedrijven. Daarnaast planten we jaarlijks bomen via Trees for All om onze CO₂-uitstoot te compenseren via gecertificeerde projecten. Tot slot steunen wij de Voedselbank door bij te dragen aan cadeaupakketten tijdens de decembermaand.

Lees meer over maatschappelijk verantwoord ondernemen in ons duurzaamheidsverslag.

Materiaal keuze en verpakkingswijze met 'sustainability' in mind

Onze collecties worden zorgvuldig samengesteld, met zoveel mogelijk inzet van duurzame en gerecyclede materialen. Naast de materiaalkeuze van de producten, is de verpakking ook belangrijk. Alle verpakkingen zijn ontworpen met 'sustainability in mind'. Ons portfolio duurzame producten breidt steeds meer uit. Maak kennis met de materialen!

 

Tassen, trolleys, plaids

Gerecyclede PET Flessen

Een sterk en milieuvriendelijk kunststof dat afkomstig is van gebruikte plastic flessen. De plastic flessen worden gereinigd en ontdaan van doppen en etiketten. De flessen worden in kleine stukjes gehakt tot granulaat en vezels.

Plaids en keukentextiel

Gerecycled Katoen

Een ecologisch alternatief voor katoen. Productieafval en gebruikt textiel wordt ingezameld en tot vezels gehakt. Van de vezels wordt een lont gemaakt die tot nieuwe garen wordt gesponnen.

Koelboxen

EcoAllene

EcoAllene is afkomstig van de recycling van drank- en voedselcontainers, ook wel bekend als Tetra Pak en bestaat uit aluminium, Polyethyleen en papier. EcoAllene kan daarnaast oneindig worden gerecycled.

Elektronica

Tarwestro

Een sterk en duurzaam ‘plastic’, gemaakt van de stengels van tarwe. De stengels zijn een overblijfsel van de oogst van tarwe en werden traditioneel als afval gezien. In combinatie met suiker kan tarwestro worden omgezet tot een sterk bioplastic.

Manden

Zeegras

Een duurzaam en sterk materiaal, dat als alternatief wordt gebruikt voor synthetische materialen. Zeegras groeit in zout water over de hele wereld. Na de oogst wordt het zeegras in de zon gedroogd en vervolgens met de hand gevlochten.

Kaarsen

Soja Wax

Een duurzaam alternatief voor paraffine, gemaakt van sojabonen. Kaarsen van soja wax hebben een lager smeltpunt waardoor de kaarsen langer branden. Daarnaast komt er ook minder roet vrij tijdens het branden.

Tapas servies

Terracotta

Een natuurlijk materiaal dat gemaakt wordt van klei. Terracotta is eenvoudig en milieuvriendelijk te vervaardigen, zonder toevoeging van schadelijke chemicaliën. Terracotta heeft een lange levensduur en is volledig recyclebaar.

Keukenaccessoires

Bamboe

Bamboe is een plant met de eigenschappen van hardhout en groeit in het groeiseizoen tot wel één meter per dag. Hierdoor neemt het veel CO2 op en produceert het veel zuurstof. Door het gebruik van bamboe in plaats van andere houtsoorten wordt ontbossing tegengegaan.

Naar boven